Модна къща „Фенди” даде старт на Седмицата на модата в Милано с диско блясъкДизайнерът на „Фенди“ Ким Джоунс отведе публиката на дискотека на откриването на Седмицата на модата в Милано с първото си присъствено дефиле, откакто се присъедини към италианския лейбъл през септември миналата година, съобщават световните агенции.

Загатвайки за разцвета на бродуейския театър и бивш диско клуб „Студио 54“ и за диско блясъка от 70-те години на миналия век, Джоунс изпрати на подиума модели с кафтани, свободно падащи копринени рокли, широки панталони, костюми с панталони, кожени палта и къси поли, съчетани с ботуши до коленете, представяйки колекцията си дамска мода за сезона пролет/лято 2022 г. Под звуците на музиката на Даяна Рос и „Шик“, моделите демонстрираха визия, напомняща за някогашните икони Грейс Джоунс, Джери Хол, Бианка Джагър, предава БТА.Подобно на Ню Йорк и Лондон, Милано този сезон залага на смесица от присъствени ревюта и дигитални презентации. През февруари събитията бяха виртуални заради коронавирусната пандемията, като дизайнерите използваха видеоклипове, за да представят своите творения.

„Това е първото ми шоу на живо за „Фенди“ и е празник“, сподели Ким Джоунс. Британецът „пое щафетата“ от легендарния Карл Лагерфелд, който отговаряше за женската мода във „Фенди“ до смъртта си през 2019 г.

„Нашата жена е решила да поразпусне малко – тя излиза, облича се. Затворени от толкова дълго време, че мисля, че всички имаме нужда точно от това в момента“, допълва Ким Джоунс.

В началото на дефилето дизайнерът набляга на бялото, преди да предложи цветова палитра от меко сиво, розово, синьо и златисто, след което да се насочи към шоколадово кафяво и черно за вечерното облекло.

Коментарите са изключени