Момиченце на два месеца от Шумен е заразено с COVID-19Момиченце на два месеца от Шумен е най-малкият заразен с коронавирус жител на областта през изминалата седмица, съобщи БТА.

Регистрирани през седмицата са и четири случая на положителни проби за COVID-19 в организирани детски колективи в Шуменско – в четири училища. Инспектори на здравната инспекция са провели епидемиологично проучване на хората с положителен резултат, установили са контактните лица, които са уведомени за срока и условията за поставянето им под карантина.

Общо 178 са регистрираните случаи на коронавирус в Шуменско от 20-и до 26 септември, с 67 по-малко от предходната седмица. Регистрираните положителни проби за COVID-19 в Единната информационна система за областта достигнаха 11 326. От началото на пандемията починалите с коронавирус в Шуменско са вече 686.

РЗИ продължава да организира „зелени коридори“ със свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 в общо шест имунизационни кабинета в Шуменско. Графикът за работа им се публикува на сайта на здравната инспекция. Вече са ваксинирани 52 834 жители на областта, от които 26 710 са със завършен имунизационен курс.

От здравната инспекция припомнят, че от въвеждането на извънредна епидемична обстановка в България, осъществяват контрол по спазване заповедите на министъра на здравеопазването в Шуменско всеки ден и апелират за отговорно поведение.

Коментарите са изключени