МРРБ не е спирало строителство, изпълняват се над 2200 строежа за повече от 7,5 млрд. леваВ момента Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпълнява над 2200 строежа на стойност над 7.5 млрд. лева. Митът, че всички строежи са спрени е абсолютно неверен, е съобщил министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова пред „Дарик“, цитиран от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

„Изпълняват се 341 обекта в пътната сфера – пътища, мостове, магистрали. По Оперативна програма „Региони в растеж“ имаме 1326 проекта, от които 1009 сгради от Националната програма за саниране. 340 обекта се изпълняват по Управление на трансгранично сътрудничество. За укрепване на свлачища и срутища изпълняваме 26 обекта, а във ВиК сектора имаме 170 обекта. За всички тези строежи е осигурено финансиране“, се посочва в съобщението на МРРБ.Фокусирането само върху един път или два ремонта е абсолютно неправилно, е заявила арх. Комитова. Тя е призовала строителните фирми в България и браншовата камара „Пътища“ да се свържат с „Дарик“ и да кажат по кои обекти работят, дали са спирали да строят и дали има намеса на служебното правителство. „Ако има спряно строителство, аз лично ще дойда да отговоря. В качеството ми на министър не съм спирала нито едно строителство, нито аз, нито който и да е от служебното правителство“, е заявила Комитова.

Относно качеството на пътищата в България е подчертала, че има „перфектно направени пътища, но на места има и дефекти“. В МРРБ организирахме Комисия по качеството, която тепърва тръгва на проверки и ще установяваме на място с проби какво е качеството, е казала още регионалният министър.

Коментарите са изключени