Мустафа Карадайъ със знакови срещи в Хага и в БрюкселПредседателят на ДПС е на тридневно посещение в Хага и Брюксел, където му предстоят важни срещи.

Първата му среща бе с председателя на „Обнови Европа“ Дачиан Чолош. Двамата обсъдиха темата с европейската Зелена сделка и как фондът за възстановяване на ЕС може да стимулира инвестициите и реформите в България.В Хага Карадайъ се срещна със семейството на Ханс ван Баален, който преди няколко месеца внезапно почина. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на президента на АЛДЕ. Председателят на ДПС подчерта, че Ханс ван Баален завинаги ще остане в сърцата на хората като истински приятел и либерал по душа. „Либералната общност загуби един истински либерал, либерал по душа. В лицето на Ханс Движението за права и свободи винаги срещаше подкрепа и разбиране. Той беше не само наш партньор, но и наш приятел, както и голям приятел на България“, допълни Карадайъ.

Председателят на ДПС проведе работна среща и с Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, двамата разговаряха за нуждата от ускорено икономическо развитие и за бъдещето на България в еврозоната.

Карадайъ се срещна с представители на Народната партия за свобода и демокрация (VVD) – Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD. Заедно обсъдиха политическата ситуация в България, бъдещето на Европа, както и продължаващото сътрудничество и партньорство между ДПС и VVD. В знак на признателност за продължаващото приятелство и подкрепа към ДПС, Карадайъ връчи подарък на представителите на VVD за министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте – сребърен стилизиран герб-изображение на Георги Победоносец.

С българската общност в Хага обсъди актуалната политическа обстановка в България, предстоящите избори през ноември и посоката, по която трябва да поеме страната след избирането на ново стабилно правителство.

Коментарите са изключени