Найден Найденов: Вярвам, че ще има публика на световното и тя ще ни подкрепя пламенноБългария ще е домакин на трети голям турнир през годината. След Европейската златна лига и Европейското първенство за жени сега е ред на световното за младежи, което приемаме заедно с Италия. Треньорът на нашите Найден Найденов даде интервю за сайта на БФ Волейбол.– Остават два дни до старта на световното първенство. Готов ли е нашият отбор?

– Вярвам, че е готов. Естествено винаги има какво да се подобрява. Трябва да надградим във всеки елемент – и в защита, и в сервис, и в атака. В официалните мачове ситурността и адреналинът ще се повишат и съм сигурен, че играта ни ще се подобрява.

– Какво е впечатлението ви от съперниците в групата?

– За съжаление не успяхме да намерим информации за Полша и Куба. Хубавото е, че играят преди нас и ще можем да ги наблюдаваме. Според това ще изградим тактниката си.

– Каква е реалната цел на България на турнира?

– На първо място – да побеждаваме! За класиране не искам да говорим. Разбира се, дано стигнем възможно по-напред. Това е целта ни като отбор. Искам да играем със самочувствие. Дано да стигнем до финалите.

– До колко ще помогне фактът, че сме домакини?

– Феновете са безспорен фактор. Надявам се, че момчетата ще ги възприемат като нещо положително, защото понякога има обратен ефект.

– Все още няма обявено решение за публиката. Колко е важна тя?

– Много е важна, но аз не се занимавам с този казус. Вярвам, че властите ще допуснат публика, че тя ще е много и ще ни подкрепя пламенно.

– Колко от вашите момчета са готови да бъдат национали в първия тим на България?

– Истината е, че имат много да учат. Някои от тях са готови и веднага да продължат в мъжкия отбор. Всичко зависи от тях. Трябва да се развиват правилно в клубовете си и най-вече сами да си помогнат.

Коментарите са изключени