На сесия днес гледат две предложения за цени на билетите във ВарнаДве предложения за нови цени на билетите за градски транспорт ще гледа на сесия днес варненският Общински съвет. Идеята на администрацията да въведе по-евтини електронни карти, еднакви за пътуващите в града, до прилежащите села и курортите, среща одобрение, но рязкото поскъпване на билетчето вещае горещи дебати.Предложението на кмета е закупен от машина на спирка превозен документ за 1 час да струва 1,50 лв., от автобуса – 2 лв., т.е. двойно над сегашната цена, а чрез сайт или мобилно приложение да се заплащат 1,20 лв. Целта е редовните клиенти на градския транспорт да ползват карти. В момента обаче 95% от пътниците предпочитат билети.

За оставката на Тодор Балабанов от поста председател на Общински съвет – Варна да настояват съветниците от БСП на предстоящата сесия. Това решение взе Градският съвет на партията вчера.

Мотивите са безобразното управление на дружествата, чийто принципал е Общинският съвет, и предложението за поскъпване на билетите за градския транспорт.

Позицията на социалистите е категорична, че в резултат на некомпетентно управление /с малки изключения/ общинските дружества масово са в тежко финансово състояние. Емблемата на безобразно и безхаберно управление във Варна е “Градски транспорт” ЕАД, край който витаят тежки съмнения за злоупотреби, за които БСП от години алармира.

От БСП заявиха още, че няма да подкрепят на никаква цена предложението за поскъпването на билетите за пътуване в градския транспорт.

Коментарите са изключени