Не три в едно, а куатроMatePad 11 на Huawei е чудесен избор за работа, забавление и творческа изява

Новата реалност, наложена от пандемията, върна популярността и на таблетите. Основно поради удобството да бъдат носени навсякъде без да заемат много място и подобрените им възможности, които не отстъпват на преносимите компютри. А към това като добавите и клавиатура, нещата стават още по-добре.Поредното доказателство за това е новият модел MatePad 11 на Huawei. Таблетът идва именно в комплект с калъф с клавиатура. Тя се прикрепя магнитно, а връзката през Bluetooth, осигурява безпроблемна работа. С клавиатурата удобно можете да водите кореспонденция, да пишете постове, и всякакви текстове.

Две по две е повече от четири

Истинско удобство предлага организацията на работата с новия десктоп, където можете да използвате приложения с помощта на сензорния екран или пък да включите мишка. Достъп бързо и лесно към използваните приложения имате в долната част на екрана, а само чрез задържане на курсора на мишката върху иконите можете да визуализирате всяко от тях, без да трябва да ги отваряте. При плъзване на пръст от горната дясна част на екрана се отваря контролен център с бърз достъп до свързани устройства и основни настройки. Известия се появяват на екрана при плъзване отляво. Добавена е и лента в дъното на екрана, която показва най-често и най-скоро използваните приложения.

Чрез App Multiplier можете да работите едновременно върху две задачи в едно и също приложение. Но истинско удобство е Multi-Window, чрез който се отварят до 4 приложения на един екран. Това дава възможост едновременно да водите разговор с колеги или близки, да си водите бележки, ако разговорът е делови, да проверявате пощата си и да персонализирате по-най-удобния начин работата и забавленията.

Може да разчитате е на Multi-Channel Intelligent Scheduling Engine, която да намали времето за изпълнение на задачите дори при стартиране на множество приложения.

Мобилно студио за работа и забавление

Лесната съвместимост на MatePad 11 с други мобилни устройства позволява таблетът да стане и мобилно студио. Например снимате видео с телефона, прехвърляте го на MatePad 11 и се сдобивате с по-голям екран за редактиране. Или направете още по-голям екран като MatePad 11 се свърже с лаптоп. Това дава възможност и за работа по два проекта едновременно с лесно преместване на файлове между екраните. Обратното връзка – от лаптоп към MatePad 11, също е лесна и удобна.

Няма защо да се притеснявате и за звука – таблетът има четириканалната звукова система с четири говорителя, която създава истинско сетероизживяване с мощен бас и ясни високи тонове, настроени от Harman Kardon по възможно най-подходящаи начин.

А четирите вградени микрофона улавят вашия глас без проблем. Като се добави и интелигентната шумопотискаща технология, звуците от обкръжаващата среда се филтрират, така че да проведете важна бизнес среща без проблем, или да чуете близките си ясно.

Една писалка за всичко

MatePad 11 се предлага и с второто поколение на писалката Huawei M-Pencil. Тя има 4096 нива на натиск и се прикрепя магнитно на таблета, при което се зарежда безжично. Може да издържи до 10 часа непрекъсната работа. Писалката може да се използва за всичко – да си водите бележки, да отговаряте на съобщения и постове, да рисувате диаграми, да правите прецизни детайли в снимки или видеа.

И всичко това става с лекота, прецизност и бързина заради добрата чувствителност при ползване под ъгъл, както и за ниското закъснение – писалката улавя всяко движение с почти незабележима латентност от 2 милисекунди. Писалката е със сменяеми накрайници, като в комплекта има два допълнителни.

Софтуер като никой друг

Това е първият таблет, който използва собствената операционна система на компанията HarmonyOS 2.0. Тя има нов графичен дизайн с опция за тъмен интерфейс, може да се задават различни теми, а приложенията идват от AppGallery или алтернативни магазини. HarmonyOS е бърза, ефективна и с завладяваща визия. Добавена е и възможността за прехвърляне на настройки и информация от друго устройство чрез Tablet Clone.

Дисплей като слънце

MatePad 11 има ярък и с наситени цветове IPS екран с диагонал 10,95 инча. Впечатляваща е честотата на опресняване – до 120 херца. Това дава възможност за гледане на видео без прекъсване, плавна графика при игри, чудесна опция за рисуване и какво ли още не. Заради съотношението на страните при гледане на клипове, съдържанието се визуализира на целия екран, а цветовата гама DCI-P315 прави цветния дисплей по-богат и по-ярък при гледане на видеа.

И за да не си натоварвате очите, има добавен комфортен режим, който намалява синята светлина. Че е ефикасен говори и сертефикатът TUV Rheinland Low Blue Light. Така не се налага да превключвате в разичните режими на дисплея.

Мнооого издръжлив

Каквито и екстри и опции да има едно мобилно устройство, те надали ще са особено полезни, ако работата му без зареждане е твърде кратка. С MatePad 11 такъв риск няма. Батерията е с капацитет 7250 mAh. Това позволява с едно зареждане да се сърфира до 10 часа в интернет, до 12 часа офис работа или гледане на видео. Това става възможно чрез технологията Frame Rate Adaptation.

Стилен и изискан

Освен че има куп екстри и изключително добра производителност, Huawei MatePad 11 е и със стилен и изискан дизайн – метална конструкция, заоблени ръбове, симетрия в предната част. Дебелината на таблета е само 7,25 мм, а теглото 485 г, което го прави удобен за носене. Бутоните са разположени по ръба на корпуса – за включване и заключване, за управление на силата на звука. Добавен е USB-C порт, както и вече споменатите четири високоговорителя и слот за карти.

А цветът Deep-night Matte Grey се съчетава перфектно с гладкия заоблен дизайн за наистина комфортно усещане и класически вид.

Заключение

Huawei MatePad 11 има всички дадености да стане хит във високия клас при таблетите заради високата производителност, честото на опресняване на екрана, защита за очите, добавените клавиатура и писалка. Може би липсата на приложения на Google може да разколебае някого, но надали това е съществена причина таблетът да бъде подминат, защото е чудесен избор за работа, забавление и творчество.

Коментарите са изключени