Николай Малинов се кандидатира за президентБившият председател на „Русофили“ Николай Малинов е издигнат от партия „Русофили за възраждане на отечеството“ за кандидат-президент, стана ясно от прессъобщение на партията.

„Това, което ни отличава от другите е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“, каза пред БНР Николай Малинов.Той добави, че на изборите на 4 април са успели да се явят с името „Възраждане на отечеството“ и след 11-месечна борба са успели да добавят и „русофили“. От думите му стана ясно, че партията има проблеми с финансовите ресурси.

Малинов е даден на съд от спецпрокуратурата за шпионство и изнасяне на държавни тайни. Той обясни, че независимо какво ще е решението на съда, ще продължи „да се занимава с русофилска дейност. „Никаква секретна информация не съм изнасял, защото нямам достъп до такава“, категоричен е той. Малинов добави, че за първи път движението излиза на протест.

Коментарите са изключени