Нинова: И в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създаденоСигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено. Отговорността е сериозна и я усещаме върху себе си.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като внесе в ЦИК  9500 подписа и документите на партията за регистрация за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Тя бе придружавана от заместниците си в партията и в парламентарната група.Тръгваме към тези избори с увереност, че промяната ще стане, но и с чувство за отговорност, ще трябва да дадем стабилност и сигурност на България и на народа си в тези тежки времена, които се задават, каза Нинова. Тя напомни, че в последния парламент БСП беше фактор за диалогичност, стабилност, спокойствие, сигурност и търсене на решения за националния интерес. Такива ще бъдат и занапред.

Готови сме и за промяната, защото 5 г. я изстрадахме – водихме битка за промяна на стария модел, започнахме дори от себе си, вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата.

Това, че БСП се регистрирала за участие и в президентските избори не означавало, че ще има свой кандидат. Ние взехме нашето решение, подкрепяме президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, включихме се в Инициативния комитет, така е този въпрос вече не стои, обясни Нинова. И допълни, че като участват с подкрепа на двойка искат да имат регистрация и това не била въпросителна, която променя решението.

Лидерката на БСП призна, че от структурите има номинации и за Радев и Йотова, но и за други имена – партийни и непартийни. Но решихме окончателно и изразяваме окончателно подкрепата си за тази двойка.

Днес и утре продължават срещите на ръководството с областните структури за кандидат-депутатските листи. Обсъждаме техните идеи и предложения, решения, така че в екип да решим подреж 

Коментарите са изключени