Нула заразени до момента на Националните игри в Китай14-те национални игри, които се провеждат в провинция Шанси, са първото голямо спортно събитие в Китай от началото на пандемията и до момента поддържат рекорда за „нулев брой инфектирани“. Те са като отправна точка за предстоящата зимна олимпиада в Пекин, съобщи Радио Китай.

Междупровинциалното и междуправителствено сътрудничество са от жизненоважно значение, каза заместник-директорът на провинциалния Център за контрол и превенция на заболяванията Ма Гуанхуей в интервю за Глобъл таймс.14-те национални игри бяха открити на 15 септември в гр. Сиан. В тях участват 12 000 спортисти, 6 000 служители на делегации и 4 200 техници. В церемонията по откриването се включиха над 46 000 души.

По отношение на противоепидемичните мерки организаторите обръщат голямо внимание на осем ключови фактора, сред които подготовка преди пристигането, транспортирането и придвижването, управление на стадиона и мониторинг на здравето. Посредством приспособление за мобилен телефон те могат да контролират дистанционно участниците, които са длъжни 14 дни преди пристигането си да покажат документ за пълна ваксинация и отрицателен тест за нуклеинова киселина. Атлетите също така трябва да съобщават за всеки подозрителен симптом, като висока температура, загуба на апетит и др.

Коментарите са изключени