Областен управител крил от Трайчо Трайков действията си за Паметника на съветската армияОбщинският строителен контрол ще реши дали да бъде обезопасен Паметника на съветската армия, съобщи пред Би Ти Ви кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Трайков съобщи, че конструктивна експертиза е възложена от областната управа на София, а в придружителното писмо той е видял, че се иска от общинския строителен контрол до извършването на ремонт на паметника районът да бъде обезопасен, да не се извършват мероприятия, да бъде ограничен достъпът.Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от „Атака“) е предложил паметникът и прилежата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване.

„Не знам що за човек и представител на държавата трябва да си, за да направиш такова предложение“, коментира Трайков.

Докато Пехливанов е бил областен управител, тази кореспонденция въобще не е минавала през район „Средец“, обясни Трайчо Трайков.

„Сегашният областен управител Митко Михайлов добросъвестно вече включи и района в тази кореспонденция, за което му благодаря. Експертизата е извършена по заповед на общинския строителен контрол от 2018 г. Аз знаех, че има заповед за такава експертиза, но не я бях виждал и помолих инж. Михайлов да ми я изпрати. Тогава, още през лятото той ми изпрати тази кореспонденция, в която се видя и скандала с предложението на г-н Пехливанов и руското посолство, за което аз информирах още лятото“, коментира Трайков.

Той допълни, че в кореспонденцията е видял, че 390 000 лв. са нужни за ремонт на паметника./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени