Проф. Поромански: Нямам политически натиск за уволнението на проф. Балтов„Получиха се прекалено много спекулации в медиите“, казва Проф. Иван Поромански, директор на „Пирогов“, пред Би Ти Ви относно уволнението на проф. Асен Балтов. Той уточни, че в никакъв случай медикът не е уволнен заради липса на професионализъм, а заради неспазване на етичните норми на лечебното заведение и трудовия кодекс.

Проф. Енчев донесъл докладна Поромански, малко след като той става директор на „Пирогов“. В нея предлага проф. Балтов да стане началник на операционния блок, като самият медик предварително се е е разписал, че е съгласен това да стане.Поромански дава тези документи на юристите и спрямо намереното в тях, уволнява Балтов. Той лично се е чул с колегата си и му е казал, че при такива нарушения няма как да работи с него. Заповедта за уволнение е 3 страници и половина, връчва му я на 13 септември.

По думите на Поромански Балтов се държал малко арогантно, тропал вратата и отказал да подпише заповедта. „Аз нямам никаква политическа украска. Нямам никакъв политически натиск относно уволнението на проф. Балтов или за вземането на което и да е мое решение“, категоричен е Поромански. „Това е поредната спекулация. Жалкото е, че проф. Балтов подведе прекалено много уважавани в обществото хора с тези неистини“, допълва той.

Поромански е подал документите си за конкурса за директор на „Пирогов“, не се е интересувал кои са конкурентите му засега. Неговите планове са да намали чакането на пациентите пред кабинетите в лечебното заведение.

Коментарите са изключени