„Пфайзер“ и „Бионтех“ искат одобрение в САЩ за спешно прилагане на ваксината им при деца от 5 до 11 г.Фармацевтичните компании „Пфайзер“ и „Бионтех“ внесоха искане до американските регулатори да одобрят ваксината им срещу ковид за спешно прилагане при деца на възраст от 5 до 11 години, предаде Ройтерс, като се позова на днешна публикация на „Пфайзер“ в Туитър.

Молбата до американското Управление за храните и лекарствата е подадена на фона на ръст на случаите на коронавирус при децата, чийто връх, както сочат данните на Американската педиатрична академия, е регистриран в началото на септември, съобщава БТА.За 26 октомври Управлението е насрочило среща, на която външни консултанти ще разгледат молбата на двете компании. Това ще даде възможност скоро след това да започне ваксинирането на деца от посочената възрастова група. Бързото одобряване може да предотврати евентуално увеличение на броя на случаите през есента, след като в страната беше възобновено присъственото училищно обучение.

Ваксината вече е разрешена за деца от 12 до 15 години и е напълно одобрена за хора над 16 години. Клинични изпитания с 2268 деца на възраст между 5 и 11 години са показали, че тя предизвиква силен имунен отговор и в тази възрастова група, съобщиха на 20 септември „Пфайзер“ и „Бионтех“./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени