Разследват трафик на петима сирийци през пункт „Капитан Андреево“Прокуратурата в Свиленград извършва разследване на незаконно превеждане през границата на България при ГКПП „Капитан Андреево“ на петима сирийски граждани, съобщиха от държавното обвинение.Случаят с турски автобус е от около 16.40 часа следобед вчера.

Автобусът пътувал от Турция за Румъния, а в него имало 18 пасажери. Превозното средство било управлявано от Х. Е. /48 г./. По искане на „Гранична полиция“ била извършена щателна проверка. При нея под леглото на водачите на мястото на единия от резервоарите е бил открит специално пригоден тайник, в който били укрити пет лица – трима мъже и две жени, всички граждани на Сирия. Чужденците са били с документи за самоличност, но без необходимото разрешение да влязат в страната.

Срещу водача на автобуса е било образувано бързо производство. До момента е установено, че Х.Е. е бил ангажиран в Турция да откара нелегално сирийските граждани до Румъния срещу заплащане. За целта той лично ги е укрил в тайника на автобуса. Неговото задържане е за срок от 24 часа, допълниха от обвинението.

Коментарите са изключени