РЗИ и джипито Румяна Каменска с най-много поставени ваксини в БургасИмунизационният кабинет на Регионалната здравна инспекция в Бургас и джипито д-р Румяна Каменска са първенци по брой поставени ваксини срещу COVID-19 в региона. 

Това стана ясно на церемония в Областната администрация, на която областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова връчи грамоти на отличниците от името на здравния министър.„Високите резултати, постигнати по отношение на поставения брой ваксини, говори за доверието на вашите пациенти. За съжаление, дефицитът на доверие е сред причините страната ни да изостава в имунизационната кампания. Споделяйте опит с колегите си. Необходима ни е пълна мобилизация, за да се справим“, каза проф.Нейкова. И допълни, че личният авторитет на всеки лекар е от особено значение в борбата с фалшивата информация.

 Грамотата от името на д-р Каменска прие колегата й д-р Деспа Георгиева.

Грамотата от името на д-р Каменска прие колегата й д-р Деспа Георгиева.

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров получи грамотата от името на колегите си в имунизационния кабинет. От началото на годината в него са поставени 26 547 дози от одобрените ваксини. Екипът на здравната инспекция работи от първия ден на кампанията при пълна мобилизация.

„Колегите не са почивали, дават всичко от себе си, за да бъдат полезни на обществеността. Благодаря им. Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот. Страните в Европа са със средна ваксинация между 75 и 90%.“, каза д-р Паздеров.

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска е сред медиците в страната, в чиято практика са поставени най-голям брой ваксини – 712 от началото на годината.

Коментарите са изключени