Седем мигранти и трима българи са задържани на магистралата край ПазарджикСедем нелегално пребиваващи у нас мигранти и трима български трафиканти са били задържани на автомогистрала „Тракия“, край Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

В събота, в района на 83-ти километър на аутобана по посока София, екип на магистрална полиция спрял за проверка лек автомобил „Опел“.Освен водача на колата, 24-годишен мъж от хасковското село Спахиево, в автомобила пътували още седем лица, чужди граждани, без докумени за самоличност. По-късно станало ясно, че това са шестима сирийци и един афганистанец. Почти по-същото време на 69-ти километър на магистралата екип на жандармерията, който подпомагал работата на пазарджишките полицаи, спрял за проверка автомобил „Тойота“. В него пътували 29-годишен мъж от хасковското село Минерални бани и негов 30-годишен приятел от Хасково. Оказало се, че двамата мъже са съучастници в транспортирането на седмината чужденци, като изпълнявали ролята на „отцепка“.

Тримата българи са задържани, а мигрантите са транспортирани към център за временно настаняване. Автомобилите на трафикантите са иззети.

Коментарите са изключени