Силно земетресение на остров КритСилно земетресение с магнитуд от 5,8 по скалата на Рихтер е било регистрирано в 9,17 ч. тази сутрин на гръцкия остров Крит, съобщи АНА-МПА.

По данни на гръцкия институт по геодинамика епицентърът на труса е бил на 23 км северозападно от селището Арви на южния бряг на острова. Дълбочината му се изчислява на 10 км.Евросредиземноморският сеизмологичен център изчислява магнитуда на земетресението на 6, предава БТА.

Според гръцката теревизия Скай трусът, който е продължил поне 15 секунди, е усетен на целия остров Крит, както и на остров Санторини. Много от жителите са излезли по улиците.

До момента няма информация за ранени, но телевизия Скай съобщава за двама затрупани под развалините. Единият е работил по ремонтни дейности в храм в село Аркалохори, където по непотвърдени съобщения са се срутили два храма. Другият затрупан е в село Пацидерос.

В минутите след първото земетресение са последвали поне два вторични труса съответно с магнитуд от 3,7 и 4,5. Според сеизмолозите вторичната сеизмична активност се очаква да продължи.

Коментарите са изключени