Спешно обезопасяват пътя в Айтос, на който загинаха баща и двете му децаКомисия от експерти започна огледи на опасния участък в Айтос, на който на 13 септември баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с тир.

Имаше серия от протести на жителите на Айтос и околните села, в крайна сметка институциите предприеха спешни мерки.Вече по-голямо е полицейското присъствие. Има мобилни камери на полицията, които следят за скоростта, както и мобилни кантари, които претеглят тежкотоварните камиони в Айтос, предаде БНТ.

„Вчера беше сформирана междуведомствена комисия по искане на областното пътно управление, в която беше обследван целият участък на община Айтос, от границата с община Руен до извънурбанизираната територия, до табелата на гр. Айтос. В извънурбанизираната територия е ангажимент на областното пътно управление да монтира табели“, обясни – инж. Димитър Порязов, началник на ОПУ-Бургас.

Ще бъдат дублирани и два знака за преминаване от 90 към 50 км/ч скорост в населеното място. Ще бъде монтирана стационарна камера за следене на скоростта, най-вероятно ще бъдат поставени изкуствени неравности, стеснения на пътните ленти и пътната маркировка ще бъде направена наново, допълни той.

Коментарите са изключени