Спипаха пореден наркофермер със 7 кг канабис в Павликенско45-годишен наркофермер е в ареста, след като полицаи от Павликени откриха  почти 7 кг  канабис в двора му в село Патреш, съобщи ОДМВР – Велико Търново.  Колчествата зелена и суха листна маса за иззети в четвъртък при проверка в жилище в с. Патреш, обитавано от 45-годишния мъж, известен на полицията и осъждан. В двора му полицейските служители установили 15 растения от рода на конопа, с различна височина и тегло на листната маса над 5,8 кг. При полеви наркотест същите реагирали на канабис. При последвало претърсване в къщата са намерени още 12 пакета, съдържащи суха листна маса, с тегло около 1 кг, която при тестване е дала реакция на канабис. Стопанинът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Акцията е част от спецоперация, проведена в периода 5-7 октомври на територията РУ – В. Търново и Павликени с цел противодействие на конвенционалната престъпност и разпространението на наркотични вещества, опазване на обществения ред и неутрализиране на активния криминален контингент, уточняват от полицията.В хода на операцията в РУ – В. Търново са разкрити 11 престъпления, образувани са 10 преписки и 9 досъдебни производства, от които 3 бързи, приключени са 9 наказателни производства. Повдигнати са обвинения на 8 лица, други 7 са задържани.

Проверени са 123 автомобила и 343 граждани. Съставени са 12 акта, от тях 2 по Закона за движение по пътищата и 10 по Закона за българските лични документи, наложени са 70 глоби по фиш, връчени са 40 електронни фиша и са заснети 69 видеоклипа за нарушение на скоростните режими.

Извършени са 14 проверки в търговски обекти и транспортни средства за обществен превоз във връка със спазване на противоепидемичните мерки./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени