Спряха временно операцията по спасяването на заседналия корабОстри критики за начина, по който се разтоварва заседналият край Камен бряг кораб. Повреда в една от машините спря операцията по прехвърляне на азотната тор в пакетажната машина.

В хода на операцията, започнала вчера, в морето е изсипана и част от уреята. По-късно става ясно и че баржата, която трябва да извози товара до Варна, също е заседнала. Още не е ясно дали ще се поднови операцията, а местните хора се опасяват че корабът ще се разбие в скалите, защото днес вятърът се обръща и времето се влошава.Операцията започна снощи около 21:30 ч., след като до кораба пристигна плаващ кран и товарна баржа на която да прехвърлен част товара. Корабът е натоварен с 3000 тона урея. На видео заснето от Maritime.bg се вижда, че голяма част от товара се разсипва в морето в процеса на разтоварването.

Заседналият край Камен бряг кораб е замърсил морската вода

От Министерството на околната среда и водите излязоха с позиция, че резултатите от пробите за азот към 25-ти септември показват замърсяване на морската вода от товара на кораба.

Коментарите са изключени