Стоичков подари златна обувка на първия си треньор в Пловдив (снимки, видео)Обичам го! Той ме направи бърз, показа ми как се бяга във футбола. Винаги ще съм му признателен.

С тези думи се обърна Христо Стоичков към първия си треньор по лека атлетика Георги Георгиев и му подари копие на златната обувка. Камата толкова се разчувства, че дори се просълзи. Това стана на стадион „Марица“ в Пловдив, където клубът отбеляза 100 г. от създаването си.

Стоичков е звездата сред участниците в мача на ветераните и дори вкара гол, а срещата приключи 2:2. Камата игра в отбора на „Марица“, в който участваха легенди като Иван Кочев, Запрян Раков, Румен Христов, Александър Александров, Красимир Чомаков, Красимир Димитров, Костадин Видолов. Отборът бе воден от Стефан Тахчиев.

В тима на Пловдив, където треньори бяха Петър Зехнитнки и Христо Бонев, участваха Георги Иванов – Гонзо, Лилчо Арсов, Марчо Дафчев, Александър Тунчев, Марин Бакалов.

По настояване на Камата срещата бе прекъсната в 3-ата минута, за да се отдаде почит в памет на Трифон Иванов. Публика и футболисти изригнаха в ръкопляскания, а Стоичков се разчувства, приклекна и се просълзи.

Легендарният футболист връчи копия на златната обувка на първия си треньор в „Марица“ Огнян Атанасов, на своя куп Атанас Узунов и на собственика на тима Христо Христов.

Коментарите са изключени