Стоичков се разчувства на стадиона в Пловдив, откъдето е тръгнал (снимки, видео)Десетки деца се струпаха около Христо Стоичков за снимки и автографи в Пловдив. Камата пристигна на стадион „Марица“, откъдето е тръгнал като футболист. Клубът отбелязва 100 г. от създаването си.

Още с появата на Модерния ляв президентът на ФК „Марица“ Христо Христов го посрещна с жълто-син шал. Стоичков веднага си го сложи на врата.

Видимо развълнуван, Стоичков каза, че чувството е уникално. Преди да дойде на стадиона, минал и през училището, където е учил и си спомнил лудориите.

„Вълнението ми е огромно. Винаги съм популяризирал „Марица“ и останалите пловдивски отбори“, обясни Камата.

Честванията на 100-годишния юбилей ще преминат с мач между деца, а по-късно на терена ще излязат ветераните на „Марица“, начело със Стоичков.

Преди това имаше официалната церемония, на която наградиха заслужили футболисти от клуба. В музикалната програма участва и трио „Сопрано“.
След срещата на юношите на терена излизат ветераните, за да направят футболно шоу.

Ето и част от имената, които ще уважат вековния юбилей на „Марица“:

За състава на „жълто-сините„: Футболист №1 на България за всички времена Христо Стоичков! Костадин Видолов, Красимир Чомаков, Александър Александров, Румен Христов, Красимир Димитров, Запрян Раков, Николай Киров, Веселин Тосев и други.

За отбора на пловдивските звезди: Георги Иванов – Гонзо, Георги Илиев, Александър Тунчев, Димитър Телкийски, Дончо Донев, Здравко Лазаров, Иван Добревски.

Клубът ще изкаже признателност към своите легенди – бивши футболисти, треньори, деятели. Те ще получат индивидуални почетни знаци.

Входът за стадиона е свободен.

.

Коментарите са изключени