Столична община отваря нов пункт за ваксиниране срещу COVID в метротоНов пункт за ваксиниране срещу COVID-19 ще бъде открит на 27 септември, съобщиха от пресслужбата на Столична община. Пунктът ще бъде при „връзката“ между метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски“ и „Орлов мост“. Входовете към пункта ще бъдат откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14.00 до 19.00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня, уточняват от общината. В пункта медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция НДК откъм бул. „Патриарх Евтимий“. Неговото работно време е в понеделник, сряда и петък – от 8.00 до 13.00 ч , а вторник и четвъртък – от 13.00 до 19.00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на СО и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

И тази събота и неделя /25 и 26 септември/ желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от СО и Столичната регионална здравна инспекция. Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13.00 до 18.00 ч. – в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“, от 9.00 до 16.00 ч.

Имунизационен пункт работи и в ДКЦ-12 в База 1, намираща се в ж.к. „Люлин“ 9, ул. „Иван Бойчев“ 17, ет.1, кабинет 5. Работното време е от 9.00 до 14.00 ч.

Коментарите са изключени