Страните от ЕС сами ще определят цените на алтернативните видове гориваВсяка страна от Европейския съюз сама ще определя цените на алтернативните видове гориво, но за това е необходима абсолютна прозрачност на процеса на европейско равнище, заяви еврокомисарката по транспорта Адина Валеан, цитирана от ТАСС и БТА. Тя каза това пред журналисти след неформална среща на министрите на транспорта от ЕС в словенския град Бърдо при Краню.

Страните от ЕС сами ще определят цените на алтернативните горива, включително цената за зареждане на електромобили на съответните станции.Според Валеан страните членки трябва да развиват инфраструктура за алтернативни видове гориво. „Ако пътувате с автомобила си в Европа не бива да се безпокоите дали има подходяща за вашата кола инфраструктура“, допълни еврокомисарката.

Министрите на транспорта и на енергетиката от ЕС от вчера са Бърдо при Краню, където дневният ред на срещата им включва обсъждане на директива за стимулиране на използването на енергия от възобновяеми източници.

Коментарите са изключени