Страшилището Венци Боксьора от Световрачене помогнал за присъда на сина на Йоско Костинбродскияl МВР с акция в селотозаради напрежение сред

хората, след като го пуснаха

под домашен арест

l Прокуратурата го обвини

за още един побой от края на

юли, свидетел занесъл флашка

с видео как издевателства

над поредната си жертва

Боксьора бе повторно задържан в сряда вечерта.

Бруталният бияч Венцислав Дамянов-Боксьора от Световрачене е един от свидетелите срещу бандата на Иван Йосифов, син на Йоско Костинбродския.

Показания на Венци Боксьора, известен и като Черния, помагат за ареста на престъпната група на Малкия Йоско през лятото на 2018 г. Той и съратниците му са обвинени за наркоразпространение и подготовка на убийствата на двама прокурори и двама полицаи. Точно Венци Боксьора е човекът, който ги уличава за плановете да ликвидират разследващите. По това време той за пореден път е бил задържан и е в ареста в Пловдив. Малко след като уличава сина на Йоско, е освободен. Тогава срещу Венцислав Дамянов вече има висящо дело в Специализирания наказателен съд като участник в една от многото банди за продажба на дрога. Един от членовете ѝ е старият му приятел Петко Стоянов-Пендака, когото Венци Боксьора предава и свързва с бандата на Иван Йосифов.

След като напуснал ареста, се върнал във Войнеговци, където живее със съпругата и детето си. В последните няколко месеца обаче гангстерът злоупотребявал с алкохол и дрога, твърдят местните жители, които още се страхуват да говорят открито за рецидивиста, който ги малтретира. Особено след февруари т.г., когато Иван Йосифов и Петко Стоянов бяха осъдени по негови показания на първа инстанция. Изстъпленията му и пребитите хора в селото ставали все повече.

“Надяваме се да си получи заслуженото за всички зверства. Искаме да живеем нормално, да отидем на ресторант, до магазина, без да се притесняваме, че ще изскочи отнякъде пиян или нашмъркан”, казва жена от Световрачене, където Боксьора често се шляе. Той има и къща там.

Венци Боксьора

биел хората като

местен деребей

и се хвалел, че е прокурорски свидетел и ще му се размине. Делото срещу него за участие в банда за дрога е от 2016 г. и продължава на 11 ноември, но още няма присъда на първа инстанция.

В нощта на сряда срещу четвъртък жандармерията и криминалната полиция окупираха Световрачане и околните села в мащабна акция заради Венци Боксьора. Във вторник той беше освободен под домашен арест, което предизвика истински ужас у местните. Преди това го задържаха заради поредно обвинение за хулиганство, защото пребил кръчмар, когото завлякъл в местното казино, удрял го, разпитвал го за хора от селото и се заканил да го убие. Преди това си взел 2 бутилки уиски от заведението, без да ги плати. 

В сряда вечерта пък СДВР го задържа с марихуана, а след това флашка му докара още едно дело за хулиганство. Арестът му стана по време на акция в няколко софийски села.

“Операцията не е нещо ново. Прави се от няколко години в малките населени места, където полицейското присъствие е по-слабо. Целта е да се извърши профилактика на криминалния контингент. Извършват се различни проверки”, обясни зам.-директорът на СДВР Георги Алексиев.

И посочи, че по време на акцията криминалистите получили информация за няколко души, които се друсат и разпространяват дрога. Така били задържани четирима приятели, единият от които Венци Боксьора. У един от другарите му пък полицаите се натъкнали на 2 газови пистолета. Оказало се, че единият е преправен за боен.

Алексиев отрече появилата се информация, че полицаите са преследвали с кола Дамянов. “Бил е задържан в дома си, където е излежавал домашния си арест. Проверяваме дали е нарушил мярката си. Ако тази информация се потвърди, тя ще бъде докладвана на прокуратурата”, посочи той. И обясни, че засега няма свидетели, които да кажат, че са го виждали извън дома му.

А жители на Световрачене още се страхуват от бандита с множество присъди. Те не искат да разкажат за деребействата му от притеснение, че

може да излезе

на свобода и да

им отмъсти

Въпреки това един от тях добил смелост и в сряда дал флашка с видео. То е от края на юли и на него се вижда как Дамянов удря и обижда двама души, обясни шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. И посочи, че затова Боксьора е с ново обвинение за хулиганство и е задържан за 72 часа.

“Делата срещу Венцислав Дамянов ще бъдат взети под специален надзор.

Надзорният прокурор от Софийската градска прокуратура ще изисква актуална информация за разследването, ще помага на наблюдаващия прокурор от районната прокуратура и ще изисква неговото качествено и бързо приключване на разследванията”, обясни пък зам.-шефът на Софийската градска прокуратура Иво Илиев. И посочи, че причината е, че се наслагват много процеси срещу Дамянов, които създават напрежение у гражданите.

Боксьора има 8 присъди за грабежи, изнудване, побои, разпространение на дрога и шофиране без книжка./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени