Съдът в Солун разпитва 23-ма свидетели за смъртта на Тоско Бозаджийски27-годишна гъркиня и приятелят й са обвинени в умишлено убийство на пловдивчанина

23-ма свидетели се изправят пред съда в Солун, за да дадат показания за смъртта на пловдивчанина Тоско Бозаджийски. Той загина на 5 януари м.г., прегазен от автомобил, а преди това е бил нападнат от запалянковци.„Процесът, който започна, ще е дълъг и тежък“, отбелязва Protothema.gr.

„28-годишният българин стана жертва на дивашки побой от феновете на ПАОК, в резултат на който загуби живота си, премазан от автомобил, шофиран от 27-годишна“, пише гръцкото издание.

Съдебният състав е 7-членен. Пред него отговаря 27-годишната шофьорка. Тя е обвинена в умишлено убийство. На подсъдимата скамейка е и нейният приятел, за който обвинението твърди, че е организирал нападението на над Тоско Бозаджийски. Двамата остават в следствения арест. Други шестима обвиняеми са привлечени под наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда.

Гръцкото издание припомня, 28-годишният Бозаджийски пристигнал от Пловдив със свои приятели в Солун, за да гледат мач между отборите на „Арис“ и ПАОК. Пловдивчанинът е фен на „Ботев“, който поддържа близки отношения с феновете на гръцкия „Арис“. При напускане на близкото кафене българите са жестоко нападнати от привърженици на ПАОК. 49-годишният приятел на убийцата й наредил да мине с колата през тялото на Тоско, който лежал на земята, облян в кръв, отбелязва Protothema.

Съдебното заседание продължава в петък.

Коментарите са изключени