Съдят трима от бандата за дрога на издирвания Жарко МомчиловичСпециализираната прокуратура предаде на съд трима души от бандата на Жарко Момчилович за трафик на хероин от Турция към Западна Европа и САЩ. 

Сърбинът от Земунския клан беше арестуван, за да бъде екстрадиран в САЩ, но Софийския градски съд го пусна под домашен арест и той избяга. Акцията срещу бандата за дрога беше проведена на 1 февруари т.г. по сигнал на ДЕА, че се подготвя голяма пратка с хероин, която да пристигне зад Океана. Бяха намерени 20 кг. хероин на стойност 1, 7 млн. лв. Издирваният Жарко Момчилович е ръководил международната група. Той лично привлякъл всеки от участниците в групата, които познавал от години. 

Момчилович „ организирал цялата дейност, договарял доставките на големи количества хероин в България, като за целта често пътувал до Турция заедно с друг сърбин в групата – Дариан Аджич. Македонецът с български паспорт Делче Стойчевски съхранявал хероина от Турция в жилището си и го разфасовал.

Българинът Г.еорги Христозов осигурявал купувачи, сред които сръбски наркотрафиканти. Той е осъждан няколко пъти, включително за участие в организирана престъпна група за държане на дрога. Шофьорът на такси Анатоли Ниницов отговарял за превоза на хероина.

Жарко Момчилович и Дариан Аджич се издирват и за тях има друго дело. Предадените на съд трима обвинени за участие в групата са с мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото.

Коментарите са изключени