Температурите утре ни напомнят за лятото – до 29 градусаАтмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде около средното за месеца, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

През нощта ще бъде ясно, а утре слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще бъде с намалена видимост. Почти тихо време. Минималните температури ще бъдат предимно между 9 и 14 градуса, а максималните между 24 и 29 градуса. В София – минимална температура около 8 градуса, максимална 26, предава БТА.Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево ще бъде времето и над планините. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра – около 13.

В понеделник денят ще започне със слънчево и в много райони тихо време. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще остане топло за края на септември с минимални температури между 10 и 15 градуса и максимални между 24 и 29 градуса. По-късно през деня със слаб до умерен вятър от североизток ще започне да прониква хладен въздух, облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Във вторник ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество в Западна и Централна България. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Вятърът ще остане от североизток, до умерен.

Коментарите са изключени