Трима с COVID починаха в Кюстендилско, двама от тях без заболяванияПрез изминалото денонощие има починали трима души с коронавирус в Кюстендилска област, съобщиха от областния кризисен щаб. Единият е 70-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Дупница, другите двама – 47-годишен мъж, и 56-годишна жена от община Сапарева баня са без придружаващи заболявания.

Нови 55 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил през изминалото денонощие. Положителните случаи са от общините: Дупница – 30, Кюстендил – 13, Кочериново – 5, в Бобов дол – 4, Бобошево – 2 и Сапарева баня – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 18 души. На интензивно лечение са трима от тях, има шестима други в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 33 лица. Трима от тях са интубирани, има и 17 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 24 пациенти. Четирима от тях са в по-тежко състояние, а 12 са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.Коментарите са изключени