Учителка от Словения отстранена от работа, била антиваксеркаУчителка в основно училище в словенския град Марибор е отстранена от работа, защото отказала да се ваксинира или тества за коронавирус, както и да носи маска в училище, което е първият случай в Словения, съобщи македонският сайт „Независен“.

Преподавателката била активна в антиваксерска група в социалните мрежи, агитирала родителите да не пращат децата си в „режимски и фашистки училища“.Директорката на училището за мариборския вестник „Вечер“ обяснила, че отстраняването на учителката е заради нарушаване на служебните задължения.

Работещите в част от държавните институции, ако не са прекарали  ковид-19 в изминалите шест месеца, ще могат да се ваксинират с първа доза до 1 октомври и с втора доза най-късно до 1 ноември. В противен случай няма да могат да ходят на работа. Синдикатите и работещи в държавните институции протестираха против тази наредба, а до Конституционния съд са изпратени над 200 молби за отмяна на тази правителствена мярка.

Коментарите са изключени