Филип Станев от ИТН: Ние не сме виновни за провалените парламенти„Провалените парламенти не бива да бъдат преписвани на „Има такъв народ“. Ние направихме много. Имахме много сходни виждания с нашите партньори, но накрая отношенията ни се развалиха заради прекалено говорене от страна на другите партии“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по BTV Филип Станев от „Има такъв народ“. „Социологически изследвания не ни притесняват. Преди предните изборите те пак ни отреждаха по-задно място. Винаги си слагам една малка въпросителна относно изследванията им. Има още време до изборите“, каза той.

По думите му Христо Иванов не е искал от тях даден пост.

Станев коментира и казусът Петър Илиев, Юристът официално бе признат за плагиат.

„Няма как като си работил с един човек в екип и той е свършил полезна юридическа работа, няма как „да го хвърлиш на вълците“. Това каза Станев по повод казуса с плагиатството на Петър Илиев.

Ако е имало такъв проблем, защо чак сега излиза на дневен ред. Защо Етичната комисия се произнесе в деня, в който ИТН внесе документите за участие в ЦИК. Защо това не се е случило преди 5-6 години, когато г-н Петър Илиев е писал тази книга и дори не е работел с нас. Toва е атака срещу партията и Слави Трифонов.

Не може една фигура дали ще е Христо Иванов, дали ще е Петър Илиев, който и да е, той не може да бъде препъникамък за управлението на една държава. Това не е турски сериал“, коментира Станев.

Депутатът още веднъж призна, че „Има такъв народ“ ще подкрепи Румен Радев.

„Не случайно ИТН подкрепа Румен Радев. Той доказа в своя мандат, че е човек, който не просто е достоен като мъж и българин, не просто има своята бойна слава като пилот, но доказа, че работи за България. Той получи достатъчно международно уважение. Затова го подкрепихме при кандидатурата му за президентския пост“, добави Филип Станев.

Коментарите са изключени