Филм на Мартин Макариев с голяма награда от кинофестивала „Златна роза“В сърцето на машината“ на режисьора Мартин Макариев спечели тази вечер Голямата награда на 39-о издание на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. При късометражните продукции отличието бе за „Магаре“ на Мартин Негрев.

Призът за най-добра женска роля отиде при Александра Костова за ролята й в „Петя на моята Петя“ на режисьора Александър Косев. При актьорите призът бе за Юлиян Вергов за изпълнението му в българо-германската копродукция „Уроци по немски“ на Павел Веснаков.Наградата за най-добър сценарист получи Ненад Бороевич за работата му в „Рибена кост“. Журито на фестивала отличи сценария на Борислав Захариев за „В сърцето на машината“. Наградата за режисура отиде при Павел Веснаков за „Уроци по немски“. Специалната награда на журито бе за екипа на лентата „Януари“.

Тази година критиката връчи две отличия. Едната бе като поощрение за млад творец и отиде при Веселка Кунчева за късометражната лента „Мона Лиза“. При пълнометражните филми отличието бе за „Януари“ на Андрей Паунов. Журито на фестивала връчи две дипломи, с които отличи късометражните „Мона Лиза“ и „Хлад“. При пълнометражните такова признание получиха актьорите от „Жените наистина плачат“ на Мина Милева и Весела Казакова и Албена Павлова от „Петя на моята Петя“

Коментарите са изключени