Юмрукът на президента не бил знак за нападение, а за общност – така тръгна комитетът за мандат II (Обзор)188 събраха Радев и Йотова в зала 6 на НДК, пускаха само със сертификат за ваксина или отрицателен тест за коронавирус

Трима начело – шефката на психиатрията Цветеслава Гълъбова, журналистката Ана Заркова и диригентът Йордан КамджаловС реклама и добри думи за качествата на Бойко Рашков като вътрешен министър и критика към бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе основан инициативният комитет за втори мандат на президентската двойка Румен Радев и вицето му Илияна Йотова.

188 от 200 членове на комитета събраха двамата в зала 6 на НДК. А за да е възможно препълването ѝ, вътре

бяха допускани

само хора със

сертификат

за ваксинация

или негативен тест за коронавирус, което забави и церемонията.

“В романа на Гогол “Мъртви души” има един герой – Чичиков, който купува мъртви души, за да ги представи за живи хора. Нашенският Чичиков купува живи хора, за да ги направи мъртви души. И когато пред него се изправи Бойко Рашков, той на трудно разбираем език започва да се оправдава и дори може да измисли нова дума, ровейки в плиткия си мозък като археолог и да каже – забраниха ми гъгненост. Това значи, че не му дават да гъгне и да говори, означава, че съм репресиран и потиснат. Има кой да застане срещу всички Чичиковци. Затова д-р Цветеслава Гълъбова ще го приеме безплатно, ако не – ние ще дадем парите”, обяви в словото си при откриването актьорът Павел Поппандов.

По този начин той представи шефката на психиатричната болница д-р Гълъбова, един от тримата председатели на инициативния комитет. Заедно с нея кампанията на Радев и Йотова ще водят журналистката Ана Заркова и диригентът Йордан Камджалов.

“Когато вдигна юмрук президентът Радев на бунтовния площад, юмрукът не беше знак на нападение, а знак на общност между всички хора, които бяха там, които бяха излезли от подчинението в това лято, бяха вдигнали глава и искаха да викнат, че не искат управление от мафиотски тип, обяви в речта си Заркова.

Тя е майка на депутата от БСП Крум Зарков. А в инициативния комитет влизат зам.-председателите на социалистите Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и членът на ръководството на партията проф. Радослав Гайдарски.

Всяка от политическите сили, обявили подкрепа за Радев, има свои представители в инициативния комитет. Сценаристът Филип Станев и репортерът в телевизията на Слави Трифонов Станислав Балабанов ще представляват “Има такъв народ”. Двамата бяха и депутати от ИТН в последните два продължили кратко и неизлъчили правителство парламента.

Деница

Симеонова

представлява

“Продължаваме

промяната” – политическия проект, който организират двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Никола Вапцаров пък представлява коалицията около Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян – “Изправи се БГ! Ние идваме”.

В инициативния комитет влизат и журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов (те бяха част и от предния комитет на Радев през 2016 г.), бившият шеф на генералния щаб и депутат от АБВ ген. Михо Михов, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишната депутатка от БСП Дора Янкова, борецът Александър Томов, проф. Иво Христов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов, Велислава Дърева, художникът Ивайло Мирчев, музикантът Иван Лечев, актьорът Павел Поппандов.

В комитета се включи и служебният министър на екологията Асен Личев, въпреки че правителството бе трябвало да е равно отдалечено в кампанията.

Много ми харесва политиката, която водите – тя е за България, моята родина, обърна се към Радев и Йотова поетесата Маргарита Петкова. Ще участвам с всички сили, че бъдещето на България да бъде такова, че децата ми да живеят тук и да не се срамуват, че майка им не е взела участие в борбата за това бъдеще.

Мажд Алгафари обясни, че е вярвал във втория мандат на Радев. Не, че е политик, защото политиката е мръсна работа. Не, че е летец, защото на военните пилоти се налага да убиват. Най-хубавото качество на Радев е, че е родолюбец, обясни той.

В България никога повече последователи да не попадат на водачески позиции,

трябва ни

държавник,

каза и актьорът Веселин Плачков.

И в най-тежките атаки с г-жа Йотова не се отклонихме от мисиите си да се борим срещу корупцията, да задаваме дневен ред по важни въпроси, да обединяваме около значими каузи, да работим за модернизацията на България. Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел на беззаконието. Единството не е механичен сбор на излъгани с лъжци, на крадци и ограбени, каза пред поддръжниците си Румен Радев.

До президента при основаването на комитета седна съпругата му Десислава – стилна с бяла риза и черен панталон.

Коментарите са изключени