В АГ болницата във Варна отстраниха гигантски тумор при цезарово сечение

https://crimesbg.com/regionalni/v-ag-bolnicata-vav-varna-otstraniha-gigantski-tumor-pri-cezarovo-sechenie/45175 Crimesbg.com
В АГ болницата във Варна отстраниха гигантски тумор при цезарово сечение
 

 


 

По време на уникална операция на 36-годишна варненка е отстранен огромен тумор с внушителните размери 50/60 см. и тегло 15 кг., съобщават от лечебното заведение.

Бременната с второто си дете Силвия е пристигнала в АГ болница Варна за първична консултация и последващо раждане при проф. Емил Ковачев. По време на ултразвуковият преглед проф. Ковачев диагностицира туморна формация с големи размери на десния яйчник, който не е открит по време на рутинните прегледи от Женската консултация.

 

 

 

Проф. Ковачев, д-р Жеков заедно с екип от анестезиолози, неонатолози и акушерки извършват Цезарово сечение по медицински индикации, при което се ражда здраво момченце – 49 см., 2870 гр. По време на операцията е направена миомектомия по повод на субсерозен миомен възел.

Повечето от туморите на яйчниците по време на бременност са доброкачествени новообразувания. Според различни проучвания честотата се движи средно около 1:300 от случаите. Повечето от овариалните тумори са функционални кисти или кистично жълто тяло, с размери от 3 до 6 см, като 90% от тях изчезват с напредване на бременността, около 16-17 г.с., коментират от най-голямата в североизточна България държавна болница.

Щастливата майка е вече изписана и се радва на своята рожба.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.