До 8 октомври ковид-зоните могат да кандидатстват за безплатна апаратура

https://crimesbg.com/regionalni/do-8-oktomvri-kovid-zonite-mogat-da-kandidatstvat-za-bezplatna-aparatura/46110 Crimesbg.com
До 8 октомври ковид-зоните могат да кандидатстват за безплатна апаратура
 

 


 

До 8 октомври ковид-зоните могат да кандидатстват за безплатна апаратура на стойност до 50 хил. лв., осигурена от Министерството на здравеопазването.

Това съобщиха от пресслужбата на МЗ.

 

 

 

Документи, подадени след този срок, няма да бъдат разглеждани. Диагностичната апаратура може да бъде подвижен рентгенов апарат, апарат за лабораторна диагностика, ехографски апарат, ЕКГ и др. Лечебните заведения могат да комбинират пакети от посочената апаратура спрямо техните нужди.Всяка ковид-зона ще получи между 30 и 40 пулсоксиметри за предоставяне на пациентите, чието лечение се провежда амбулаторно. По този начин гражданите сами ще могат да следят кислородната си сатурация в домашни условия. Създаването на ковид-зоните има за цел да намали натиска към лечебните заведения, предава БТА.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.