Кирил Петков в коалиция с Мая и Христо, но след изборите. Партии назаем е риск, предупреждава го ДБ (Обзор)

https://crimesbg.com/regionalni/kiril-petkov-v-koaliciya-s-maya-i-hristo-no-sled-izborite-partii-nazaem-e-risk-preduprezhdava-go-db-obzor/44541 Crimesbg.com
Кирил Петков в коалиция с Мая и Христо, но след изборите. Партии назаем е риск, предупреждава го ДБ (Обзор)
 

 


 

Десни няма как да гласуват за Манолова, нито леви за градската десница, отклони той офертите им

“Има такъв народ” чака “жестока война” между новата партия и “Демократична България”

 

 

 

За Нинова харвардският проект повтаря Слави

Без предизборни коалиции, а само след изборите – с тази твърда позиция Кирил Петков и Асен Василев отхвърлиха офертата на Мая Манолова и Христо Иванов за съвместно явяване.

“Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая Манолова – и отляво, и отдясно, тези две формации искаха да седнем да говорим заедно. Тези хора също припознават много от общите ни цели, и ние припознаваме техните.

Да седнем

следващата

седмица и да

кажем – това са

принципите

на бъдещото

управление”, коментира Петков пред Нова тв.

Има десни избиратели, които не биха подкрепили Манолова и хората ѝ, имало и леви, които не одобряват градската десница. “Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра – от най-ляво до най-дясно. Но да са убедени за две неща – че като гласуват за тези партии, ще има една обща координация след изборите на базата на почтеност и едновременно с това ще са сигурни, че ще се избегнат тези конфликти, които станаха в последните две народни събрания”, каза още Петков.

Той заключи, че “Продължаваме промяната” е новият център и затова ще събере много гласове. И обяви, че

очаква 27-30%

резултат на вота

“Чудесно е, че се реагира на протегната ръка!”, коментира Манолова, демонстрирайки, че не е засегната. “Хората трябва да знаят, че когато гласуват за “Демократична България”, “Изправи се БГ! Ние идваме!”, “Продължаваме промяната”, гласуват за следващо управляващо мнозинство”, обяви тя.

“Уважавам решението на Кирил Петков и Асен Василев да се явят сами на избори.

Може би търсят нови избиратели. Регистрацията с партии мандатоносители обаче крие своите рискове, надявам се, че това добре са го пресметнали”, коментира пред “24 часа” съпредседателят на ДБ Владо Панев.

Не заплаха за гласовете на ДБ, а възможност за още един партньор в следващия парламент вижда той. Ръководствата на двете формации

вече имали

телефонен

разговор

и се разбрали за среща другата седмица.

Реакция дойде и от партията на Слави Трифонов, говорител се яви Радостин Василев, прочул се като депутата, в чийто офис Татяна Дончева писала на бележка “500 к”.

“Първото предложение за мир е направено. Ако бъде прието, то ПППП не са нищо друго от разклонение на неолибералите с нов и разширен финансов център и откраднат авторитет от Радев и целта е увеличаване на електоралната тежест на ДеБъ чрез подлост.

Ако бъде отхвърлено, това означава, че ДеБъ ще са с 15 депутати и войната ще е жестока. Колко интересно…”, написа Василев във фейсбук.

“Дежавю – пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага” – така пък лидерката на БСП Корнелия Нинова сравни новия проект с този на Слави. За разлика от ДБ и ИБГНИ, БСП първо ще изчака новата формация да представи предизборната си програма и тогава ще вземе позиция. “Нека

да им мине

романтичният

период. Чакаме

ги на терена

на истинската

политика”,

обобщи Нинова.

Целта още другата седмица да почнат разговори с ДБ и хората около Манолова е трите сили в новия парламент да не губят време тепърва да договарят общи приоритети, обясни още Петков вчера. А на въпрос дали би се обадил и на Слави Трифонов, отвърна, че би потърсил Мика Зайкова, от която бил с чудесни впечатления.

“Според мен от ИТН трябва да преглътнат егото и да разберат, че сами не става. Трябва обединение под общи принципи. Бих се обадил на Зайкова и бих ѝ казал: “Това искаме да правим, ако мислите, че имате воля и ентусиазъм, заповядайте на разговори”, каза още той.

От ДПС пък депутат му обяснил, че харесват идеите му, но не и критиките му към Пеевски.

“Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент около 85 кв. м в центъра на София. Обичам да ходя пеша. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен”, обрисува се сам Петков.
 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.