Китайската кампания „Дзиенуан 2021“ за разследване на онлайн нарушения на авторските права дава добър ефект

https://crimesbg.com/po-sveta/kitayskata-kampaniya-dzienuan-2021-za-razsledvane-na-onlayn-narusheniya-na-avtorskite-prava-dava-dobar-efekt/45943 Crimesbg.com
Китайската кампания „Дзиенуан 2021“ за разследване на онлайн нарушения на авторските права дава добър ефект
 

 


 

От юни тази година специалната операция „Дзиенуан 2021“ за борба с онлайн нарушенията на авторските права и пиратството е постигнала първоначални резултати, съобщи Радио Китай. До този момент правосъдните институции са разследвали и разгледали 445 дела и са закрили 245 уебсайта (APP), съобщиха от Националното управление за авторските права.

Операцията се провежда съвместно от Националното управление за авторските права, Министерството на промишлеността и информационните технологии, Министерството на обществената сигурност и Държавната служба за информация в интернет. Чрез нея правосъдните институции на различни нива се фокусираха върху онлайн нарушенията на авторските права и пиратството, непрекъснато засилиха надзора и управлението на интернет платформите, нанесоха удар срещу нарушенията на интелектуалната собственост в кратките видеоклипове, преките уебпредавания, спортните събития, онлайн обучението и други области и продължават да консолидират резултатите от специалното управление в новинарското съдържание, онлайн музиката, онлайн литературата и платформите за електронна търговия.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.