Незаконен ремонт за 3,5 млн. лева на два язовира разкри ДНСК (Снимки)

https://crimesbg.com/regionalni/nezakonen-remont-za-35-mln-leva-na-dva-yazovira-razkri-dnsk-snimki/45160 Crimesbg.com
Незаконен ремонт за 3,5 млн. лева на два язовира разкри ДНСК (Снимки)
 

 


 

Незаконни ремонти за 3,5 млн. лева на два язовира в Ямболско – в землищата на селата Пчела и Малък манастир е установила проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Оглед на място направиха и областният управител Георги Чалъков и заместникът му Драгомир Димитров, съобщиха от Областната администрация.

Констатирано е, че са изградени изцяло нови съоръжения, а не както е записано в първоначалната документация – ремонти по графа „Бедствия и аварии“. Строителните дейности по язовир „Малък Манастир“ продължават, макар че срокът за завършването му е изтекъл преди повече от три месеца.

 

 

 

Предстои да бъде издадена заповед от ДНСК за спиране на незаконните строежи. Язовир „Пчела“ обаче е напълно завършен и вероятно ще се пристъпи към заповед за събаряне, казаха от областната управа.

 
Проверката на язовир

 

Проверката на язовир „Малък манастир“. Снимка: Областна администрация Ямбол

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.