Пожарът край Водната кула в Карлово е локализиран

https://crimesbg.com/regionalni/pozharat-kray-vodnata-kula-v-karlovo-e-lokaliziran/45535 Crimesbg.com
Пожарът край Водната кула в Карлово е локализиран
 

 


 

Пожарът, възникнал в горски масив северозападно от Водната кула в Карлово, е локализиран. Направена е просека, съобщиха от пресцентъра на общината, предава БТА.

Модулът за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада вече не е на терена. През нощта районът ще бъде наблюдаван от служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Карлово, Държавно горско стопанство Карлово и Национален парк „Централен Балкан“. Действията по охрана, както и евентуални гасителни действия, продължават и утре.

 

 

 

Екипът на изпратения специализиран хеликоптер „Кугър“ от 24 авиобаза Крумово за потушаване на пожари, възникнали в труднодостъпни местности, се е справил отлично със задачата и е помогнал на огнеборците да направят просеката. При необходимост, хеликоптерът ще бъде изпратен отново и утре.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.