Шефът на „Морска администрация“ за „Вера Су“: Корабът е много здраво заседнал

https://crimesbg.com/regionalni/shefat-na-morska-administraciya-za-vera-su-korabat-e-mnogo-zdravo-zasednal/45906 Crimesbg.com
Шефът на „Морска администрация“ за „Вера Су“: Корабът е много здраво заседнал



Корабът е много здраво заседнал върху скалите, ние направихме опит да го дръпнем, за съжаление неуспешен, каза на брифинг преди минути директорът на ИА „Морска администрация“ кап. Живко Петров по повод проблемите около спасителната операция на кораба „Вера Су“. 

Нямаме технически средства да извършим облекчаване – кранът е много голям, вятърът го духа и го сваля върху скалите. Кранът е 22 м, всъщност няма какво да го задържи. Успяхме снощи малко да разтоварим, но този кран не е за пристанищно разтоварване, обясни Петров. 



Някакъв товар свалихме с другата баржа, така или иначе трябва да намерим някакви други баржи, с които да продължим олекотяването на кораба, подчерта директорът на „Морска администрация“. Той е категоричен, че трябва да се търси друг кран за разтоварване.

Аз не знаех, че ще изтече тор, кранът беше нает с грайфер да разтоварва, защото това е, което имаме. Видях за какво става въпрос и въпреки всичко решихме тези два часа, с които разполагаме, да свалим част от товара с цел евентуално днес да пробваме да дръпнем кораба, но разчетите сочат, че може би над 600 кубика ще трябва да се свалят.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.