„168 часа“: Лозан Панов или Стефан Тафров – кандидат на ДБ за президентБСП в капан да подкрепи Румен Радев, ИТН и „Продължаваме промяната открито зад негоЛозан Панов или Стефан Тафров – един от тях двамата може да е кандидатът за президент на „Демократична България“, съобщиха запознати. Ще използват чрез авторитета им да трупат допълнително подкрепа за пропорционалните партийни листи за народни представители.

Тафров е бивш представител на България в ООН, той беше активен по време на протестите през лятото на 2020 г., познат е на демократичната общност.

Панов пък е лицето на тяхната битка срещу Иван Гешев и предшественика му Сотир Цацаров, а реформата в съдебната власт е ключова за политиката на „Демократична България“.

Когото и да предпочетат, е ясно, че основен конкурент ще е Румен Радев, а

парламентарните избори ще протекат под знака на президентските

Голяма част от партиите припознават настоящия държавен глава като свой кандидат, а другите ще го атакуват.

Категорична подкрепа за генерала изрази Слави Трифонов от името на „Има такъв народ“ още в началото на годината. Миналата седмица новото лице Кирил Петков също обяви, че това е техният претендент. БСП вече има решение на Националния съвет, но създаването на „Продължаваме промяната“ предизвика смут в червените редици.

Какво казва източник от „Позитано“ 20, четете ТУК.

Коментарите са изключени