46,3 процента от пълнолетните в Черна гора са ваксинираниВ Черна гора през послединте 14 дни са регистрирани най-много на брой случаи на инфекции с коронавирус на 100 000 души в региона след Сърбия – 20797. В страната в момента има 7090 активни случая на коронавирусна инфекция, съобщава вестник „Побиеда“, цитиран от БТА.

В Черна гора с първа доза ваксина против коронавирус са ваксинирани 53,3 процента от пълнолетното население, а с две дози – 46,3 процента, съобщи агенция МИНА. Досега в страната са поставени 455 035 дози ваксини против коронавирус.Националният дигитален ковид сертификат, макар това да се очакваше, няма да бъде въведен от 9 октомври за влизане в хранителни магазини, чиято повърхност надвишава хиляда квадратни метра, бе решено днес на заседание на правителствения Съвет за борба с коронавируса, след като бе констатирано леко спадане на броя на заболелите и хоспитализациите, съобщава вестник „Побиеда“. В зависимост от развитието на епидемията през следващата седмица евентуални промени в противоепидемичните мерки ще бъдат представени на пресконферения в Инситута по обществуно здраве на 8 октомври.

В Клиничния център на Черна гора в момента се намират 116 пациенти с ковид инфекция, от които животът е застрашен на 57 души, бе съобщено от тази болница.

Коментарите са изключени