73-ма са първенците от випуск 2020-2021 г. на Русенския университетДнес на тържествена церемония бяха връчени дипломите на отличниците и първенците в специалностите, завършващи своето обучение в Русенския университет през академичната 2020-2021 г. Те са общо 73-ма, като 8 от тях завършват с пълно отличие и бяха отличени с грамоти от ректора чл. кор. дтн проф. Христо Белоев.

„Гордейте се със своя университет, защото той е двигател в развитието не само на Русе, но и на целия Дунавски регион. Нека след всичките ви постижения в професионален и личен план съумеете да върнете частица от силата и познанието си тук, откъдето е започнал пътят ви“, обърна се към абсолвентите кметът на Русе Пенчо Милков.„Ние сме убедени, че всеки от вас ще постигне професионалната си мечта, независимо от трудностите“, заяви пред студентите проф. Белоев. Според него всеки следващ випуск студенти и преподаватели изграждат заедно по-доброто бъдеще на Русе и България.

Благодарствено слово към академичното ръководство на университета и своите състуденти произнесе и Александра Клименко-първенец на випуска сред абсолвентите от хуманитарните специалности. 

Тази година своето образование в Русенския университет завършват 1360 студенти.

Коментарите са изключени