„Фермата“: Човешка измет в борба за 100 бона

https://crimesbg.com/analizi/fermata-choveshka-izmet-v-borba-za-100-bona-2/46860 Crimesbg.com
„Фермата“: Човешка измет в борба за 100 бона
„Утайка на човешката неграмотност“, „Тор“, „Зверилник“ и „Измет“ са само малка част от епитетите, с които читателите заляха редакционната ни поща по повод участниците във „Фермата“ Причина за справедливия им гняв е безхаберието и липсата на елементарни познания у участниците за едни от най-ярките родни творци.

Претендентите за огромната награда от 100 хил.лв. никога не били чували за колосите на българската култура като авангардиста Христо Явашев-Кристо, актьора Григор Вачков и писателя Георги Марков. Липсата на елементарни знания лъсва при всеки тест с въпроси за България.

При последното препитване полицаят Евгени и домакинята Аксения чистосърдечно признаха, че за пръв път чуват за световноизвестния Кристо, който приживе опакова сградата на Райхстага в Берлин и най-стария парижки мост Пон Ньоф.

Преди това бившият хандбалист и настоящ строител Калин се изцепи, че името на големия български актьор Григор Вачков, прочут с изключителните си роли в киното и театъра, не му говори абсолютно нищо. „Аз съм роден през 1987 година, къде да го чуя?“, вдигна рамене той.

Пчеларят Яни, познат от третия сезон на предаването, също блесна с незнание. Във „Фермата“ той за пръв път разбра за съществуването на българския писател и дисидент Георги Марков, който е преследван от Държавна сигурност и умира след покушение в Лондон.

Подобна малоумщина е недопустима и не трябва да бъде показвана на екран, защото развращава подрастващите, пише ни скандализирана бивша учителка. Освен да развлича, телевизията е длъжна да възпитава в ценности като любов към знанието, почит към историята и нейните светли личности, продължава читателката ни. Според нея вместо това „Фермата“ ни показва човекоподобни индивиди, на които им липсва трети клас. И вместо да се засрамят, тези събрани от кол и въже илитерати се пъчат с простотията си в най-гледаното време на деня. Не пари, учебници трябва да им раздадат на изпроводяк, а входящият кастинг да е препитване от буквара за основното училище, пишат още зрителите до редакцията ни.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.