IT сектор и зелена енергия – теми за кмета Панов и посланика на Южна КореяКметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с посланика на Южна Корея Ли Хо-шик. Панов запознал дипломатическия представител със съвременното развитие на града и общината, икономическия профил и потенциала за инвестиции, с утвърдения облик на старата столица като културно-историческа и духовна столица, просветен център и целогодишна туристическа дестинация, съобщиха от общината.

Образование, култура и туризъм, инвестиции в IT-сектора и в зелената енергия били очертани като области, в които Велико Търново и Южна Корея имат реална възможност да разширят партньорството си, стана ясно след разговорите. Посланик Ли Хо-шик благодарил на Даниел Панов за съдействието, което е оказал за стартирането на програма за изучаване на корейски език във Великотърновския университет и посочил, че тя ще бъде развивана и занапред. Дипломатът изразил желание за южнокорейско участие в Международното изложение „Културен туризъм“ през 2022-а година и в културния календар на града.

Местната власт се оказа гръбнакът на държавата в настоящата ситуация на политическа криза, подчертал Даниел Панов. „Тази нестабилност бави ключовите инфраструктурни проекти за Северна България – магистралите „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“ с тунела под Шипка“, посочил кметът, цитиран от пресцентъра. Той изразил надежда, че след 14 ноември разумът ще надделее и с избора си хората ще изпратят в Народното събрание политици с управленска визия и експертиза, които знаят какво представлява държавното управление и ще излъчат стабилно правителство./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени