Общественият транспорт в община Несебър от 2015 година – всичко е потънало в гъста мъгла! Корупция и Далавери!

https://crimesbg.com/lichnosti/obshtestveniyat-transport-v-obshtina-nesebar-ot-2015-godina-vsichko-e-potanalo-v-gasta-magla-korupciya-i-dalaveri/119312 Crimesbg.com
Общественият транспорт в община Несебър от 2015 година – всичко е потънало в гъста мъгла! Корупция и Далавери!

В община Несебър от 2015 година, така нареченият обществен транспорт е подарен буквално на най-верният общински съветник от несменяемият вече 16 години на поста кмет Николай Димитров, на най-верният му другар в схемите за ощетяване  и източване на общината Костадин Нищелков.

 

В случая Костадин Нищелков по известен дори и за медиите, с прякора си Пицата, но не защото разпределя, парчетата от това, което се  усвоява незаконно в община Несебър, това го прави лично само и единствено Николай Димитров,  се явява скрит собственик на фирма Ди Ес Бус“ ЕООД, която е регистрирана в София.

 

Публична тайна за всички в община Несебър, че това е фирма, която е лична собственост Нищелков, който е най-близкият до Димитров през последните 12 години човек.

 

Според данните от информацията за обществените поръчки на община Несебър, фирма „Ди Ес Бус“ ЕООД е получила договор за пет години през 2015 година да извършва общественият превоз на община Несебър, на който стойността обозначена в поръчката е обърнете внимание – нула лева?

 

Да това е публичната информация за този договор до която може да се добере всеки!  

Защо този договор с неговата реална стойност, не е качен никъде публично в регистрите и не може да се види от никой, за това трябва да попитат разследващите органи.

 

По интересното обаче е че въпреки договора, който вероятно е спечелен след като фирмата е представила и план за развитие и инвестиции в общественият транспорт в община Несебър, за повече от осем години скандалите с автобусите са ежедневие.

 

Липса на климатици през лятото, препълнени автобуси, изоставени туристи и  по спирките са само малка част от проблемите свързани с общественият транспорт през последните осем години в летните месеци, дори през тази година се стига до парадокса, в който за деца под 7 години, родители са карани да заплащат билети на стойност от град Свети Влас до к.к „Слънчев Бряг“ съответно 3 лв. и до град Несебър 4 лв.  

 

През зимата нещата стават още по страшни, деца които всеки ден пътуват до Бургас, за да учат, всяка година буквално се изоставят в Бургас или някъде между Бургас и Несебър, защото в автобусите  няма място или пък просто са се развалили по пътя и няма друг автобус на фирмата, който да ги прибере.

 

За автопарка с автобуси на фирмата е излишно да се коментира,  това са само стари автобуси, които не отговарят на никакви ЕС стандарти да превозват хора и да не замърсяват околната среда, но както знаем, когато собственика е наш силен човек в някоя от общините на България, всичко е възможно.

 

Но както вече разбрахте, фирмата е собственост на Костадин Нищелков Пицата, един от най – силните хора в община Несебър, строителен бос, концесионер, собственик на бетонни възли, собственик на магазини за хранителни стоки и хотели, крупен земеделски производител.  

 

Може би и това е причината въпреки всички неуредици и скандали с обществения транспорт в община Несебър през последните осем години, същият да получи нов договор през настоящата година на стойност 550 000 лв. без ДДС. Договора го е получил през април, но пак е пълна мистерия какво пише в него, защото случайно или не той отново не е публикуван никъде в обществените регистри създадени за това, против всички закони на Република България.

 

Но обявлението за обществената поръчка, е качено и от него можем само да предполагаме, че за общественият транспорт през последните осем години Костадин Нищелков е получил от община Несебър и приятеля си Николай Димитров,  повече от 4 милиона лева без ДДС, за услуга, която предизвиква ежедневно обществени скандали, не само през лятото, но дори и през зимата.

 

Тук трябва да отбележим, че за Костадин Нищелков в община Несебър отдавна правилата и законите не важат  и той е един от хората за които в община Несебър се говори, че е като сиамски близнак на Николай Димитров и двамата са заедно не само в далаверата обществен транспорт, но и много други корупционни схеми, за които се надяваме все пак прокуратурата и останалите институции в България да се самосезират.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.