Ще бъде ли ДЕТРОНИРАН, Николай Димитров в Несебър след 16 години управление?

https://crimesbg.com/lichnosti/shte-bade-li-detroniran-nikolay-dimitrov-v-nesebar-sled-16-godini-upravlenie/119544 Crimesbg.com
Ще бъде ли ДЕТРОНИРАН, Николай Димитров в Несебър след 16 години управление?

 „Всяко начало има своя край и всеки край е едно ново начало“

Детронирането от властта на Николай Димитров, който 16 години беше кмет на община Несебър и я управляваше еднолично е възможно, така хората в Несебър, коментират ситуацията, часове преди изборният ден в неделя.

16 години като кмет и преди това два мандата като общински съветник, това е приноса на Николай Димитров в местната власт на община Несебър, принос, който може да се обобщи в четири думи, колкото са и мандатите му.

Корупция. Далавери. Скандали. Разследвания.

Кой всъщност е Николай Димитров, човека с многото лица?

Никому неизвестният млад кадър на Евролевицита, стана кмет през 2007 година за първи път с помощта на Тройната коалиция (БСП, НДСВ, ДПС) и техните кръгове от силовите групировки и мутри, изпратени специално заради изборната надпревара през 2007 година в Несебър. Димитров спечели изборите, но не и доверието на гражданите на Несебър за първи път. Обещанията, че града ще се развива не липсваха, но всъщност само след по-малко от три години на власт, Николай Димитров се оказа забъркан в корупционни скандали за милиони левове. Милиони, които успяха явно да му осигурят още три мандата начело на общината.

Вторият му мандат, отново не без помощта на БСП през 2011 година, започна отново със скандали в които психически неуравновесеният и агресивен Николай Димитров подгони с автомобила си журналисти със закани да се саморазравя с тях. Тогава само случайността, спасява журналистите от Бургас от побой, те задават неудобни въпроси на кандидат за втори мандат Николай Димитров. Доказателствените материали за покупка на гласове в община Несебър през 2011 в полза на Димитров – Изчезнаха?

Последваха нови 4 години управление със скандали, корупция, далавери за милиони. Избухна скандала „Дюнигейт“ в който Николай Димитров се оказа пряко замесен, беше разследван от КПКОНПИ и беше доказано от разследващите органи, че Димитров притежава над 2 милиона лева в банкови сметки и имущество за десетки милиони левове, на които не можеше да докаже произхода със заплата си на кмет. Беше забравил да декларира дори апартамент в Хасково. – Разследването не стигна до съда?

През 2015 година в началото на предизборната му кампания за трети мандат стана ясно, че Николай Димитров е забъркан отново в покупка на гласове и манипулации. Журналисти от „Нова Телевизия“ буквално заснемат как човек от ромски произход купува гласове за него и приятелят му Костадин Нищелков. – След репортажа отново не последва нищо? Димитров спечели трети мандат, а избирателната активност през 2015 година в община Несебър е една от най-ниските за цяла България. Нови предизборни обещания, нови проекти, нови картинки на проекти. Но какво беше изпълнено от всичко обещано през 2015 г. до 2019 г. думата е само една – Нищо. Четири години буквално загубено време за развитието на община Несебър и въпреки всичко Николай Димитров успя да стане за 4 път кмет през 2019 година – Но как?

Естествено отново с измама, защото според мнозина политически анализатори, дори арестът му, като участник в ОПГ за покупка на гласове през 2019 година, малко преди изборният ден е бил добре режисиран сценарий от задкулисието в който Николай Димитров е трябвало да бъде припознат като жертва на модела ГЕРБ, който по това време управлява България. Трябва да признаем на сценаристите от задкулисието, че тогава им се получи и въпреки, че една част от населението на община Несебър, най-накрая очакваше да има възмездие и корумпираният Николай Димитров да бъде осъден, заради далаверите си, той отново стана кмет – Делото срещу ОПГ – то, в което прокурори се кълняха, че имат железни доказателства за корупция и покупка на гласове изчезна, а Димитров продължи със схемите си отново като кмет. Целта беше изпълнена нови четири години Корупция и далавери, „усвояване“ на милиони в частни сметки и безнаказаност.

Ще бъде ли Детрониран, Николай Димитров от властта през 2023 г.?

Нещата днес, изглеждат различно срещу кандидатурата на Николай Димитров за кмет на община Несебър има още шест. От Сметната Палата ясно се произнесоха, че още през 2009 година в първият си мандат, кметът Димитров буквално е подарил на кумеца на Румен Овчаров бивш енергиен министър от БСП близо 1 милион лева под формата на аванс, по договор за обществена поръчка, договор който не е изпълнен и до днес, но аванса вече 14 години седи непотърсен.

Несебър е потънал в разруха, улиците останаха пусти дори през лятото. Обещаваните още през 2011 година, на картинки инфраструктурни обекти седят неизпълнени, въпреки похарчените за 16 години управление над 1 милиард лева от данъците на гражданите на общината. В селата вече липсват дори елементарни неща като банкомат, социалните услуги за които Димитров се хвали през последната една година се изчерпват с доставката на един обяд.

В община Несебър няма болница, има Спешна помощ, която забележете е с един медицински екип през зимата и две линейки, през лятото екипите стават два. Общественият транспорт в община Несебър е под всякаква критика, скандалите са ежедневни по темата, децата плащат билети на цената за възрастен, а ученическите карти са едни от най-скъпите в България. Всички ремонти по обществени поръчки изпълнени от фирми близки до Димитров, само след по-малко от шест месеца, вече плачат за ремонт.

Всичко това, ясно говори, че Детронацията на Николай Димитров от властта е неизбежна, но за да се случи трябва хората да преодолеят страховете си и да излязат, за да гласуват масово за другите кандидати, защото както стана ясно и в началото на тази изборна кампания в Несебър имаше отново задържан за покупка на гласове в полза на Николай Димитров. Този път това не беше някой човек от малцинствата или криминално проявен човек, този път беше задържан шефа на общинският отдел „Местни данъци и такси“ – разследването по случая продължава и в момента.

Източник: nesebarinfo.eu

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.