30% от новите случаи на коронавирус в Гърция са деца

https://crimesbg.com/po-sveta/30-ot-novite-sluchai-na-koronavirus-v-garciya-sa-deca/45077 Crimesbg.com
30% от новите случаи на коронавирус в Гърция са деца
 

 


 

Около 30 процента от случаите на коронавирус, които се установяват в Гърция, са деца на възраст 4-18 години, каза пред телевизия Скай ръководителят на гръцката национална служба по обществено здраве Панайотис Аркуманеас, цитиран от БТА.

Той заявява, че епидемичната ситуация в страната е под контрол, а пандемията показва известен спад. В общия брой на новите случаи се наблюдава спад със 7 процента, въпреки че през последната седмица е направен рекорден брой тестове – 1,3 милиона.

Очакванията са през следващите две седмици броят на дневните случаи на заразяване да остане на същите равнища – 2 – 2,5 хиляди.

Аркуманеас обаче изразява безпокойство от положението в Северна Гърция, където степента на ваксинация е по-ниска и съществуват опасения от взрив на разпространението на вируса.

На въпрос как могат да бъдат убедени гражданите да се ваксинират, Аркуманеас казва, че ясното послание е, че ваксините спасяват животи и трябва „да слушаме специалистите, а не социалните медии“.

При население около 11 милиона напълно ваксинирани са малко над 6 млн. жители на Гърция, а 6,4 млн. са получили поне една доза от ваксините, показват официалните данни. В страната вече са поставени и почти 20 хиляди подсилващи трети дози.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.