Гърция е изпратила в страни от ЕС хиляда непълнолетни мигранти

https://crimesbg.com/po-sveta/garciya-e-izpratila-v-strani-ot-es-hilyada-nepalnoletni-migranti/45970 Crimesbg.com
Гърция е изпратила в страни от ЕС хиляда непълнолетни мигранти
 

 


 

Гръцкият заместник-министър на миграцията София Вултепси приветства днес „солидарността на страните от ЕС, сред които Франция“, които дадоха убежище на над хиляда непълнолетни и непридружени мигранти от Гърция, предаде АФП, цитирана от БТА.

Единайсет тийнейджъри – десет афганистанци и един иракчанин, отлетяха тази сутрин от Гърция за Франция, където ще започнат „нов живот“, каза на летището в Атина Христина Николаиду, говорителка на Световната организация по миграцията.

 

 

 

С тази нова група броят на непридружените непълнолетни мигранти, изпратени от Гърция за страни от ЕС от април 2020 г., достигна 1006 души.

В периода от април 2020 до септември 2020 г., 995 деца бяха изпратени от Гърция в Белгия, България, Франция, Германия, Швейцария, Ирландия, Италия, Хърватия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Португалия и Финландия по данни на гръцкото министерство на миграцията.

Франция е приела най-много непълнолетни мигранти -390, следвана от Германия.

Според правителствения център за социална справедливост около 2120 непридружавани деца остават на гръцка територия, повечето от тях са афганистанци.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.