Министърът на транспорта: Обединени и заедно ще разпределим помощта за авиацията

https://crimesbg.com/po-sveta/ministarat-na-transporta-obedineni-i-zaedno-shte-razpredelim-pomoshtta-za-aviaciyata/44481 Crimesbg.com
Министърът на транспорта: Обединени и заедно ще разпределим помощта за авиациятаОбединени и всички заедно ще намерим справедлив, недискриминиращ и адекватен механизъм за разпределение на помощта за авиационния сектор.

Това е изводът от срещата на министърът на транспорта Христо Алексиев и представителите на браншовите организации от авиационната индустрия.„Подпомагането на българските авиокомпании във връзка с преодоляването на щетите, нанесени в следствие на пандемията от COVID – 19, е изключително важно за съхраняването на отрасъла, който е засегнат най-сериозно от пандемията“, заяви Алексиев. Той посочи, че ще бъдат предприети всички възможни и навременни действия за решаване на този въпрос.

Участниците в разговорите се договориха да бъде сформирана експертна работна група, която да изготви правилата и принципите за разпределянето на предвидената държавна помощ.

На срещата присъстваха председателят на УС на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) Светослав Станулов, изпълнителният директор на „България ер“ Христо Тодоров, председателят на УС на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков и Янко Иванов, съпредседател на АБАИ.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.